Sondaje online, definire si aplicare. Analiza automata a rezultatelor de sondaj. Curs-valutar.ro
Sondaje de opinie. Chestionare online.
Sondaje
cu kap!
Sondaje de opinie. Chestionare online.
Sondaje de opinie. Chestionare online.
Sondaje de opinie. Chestionare online.
Sondaje de opinie. Chestionare online.
Studii, anchete si evaluari bazate pe chestionare. Acasa Sondaje de opinie. Chestionare online. Intrebari sau sugestii? Sondaje de opinie. Chestionare online. informeaza un prieten Sondaje de opinie. Chestionare online. newsletter
PREZENTARE
Ce este kestionare.ro?
3 etape simple
De ce kestionare.ro
Tur demonstrativ
Exemple de chestionare
Tipuri de intrebari
FAQ
Ce poate kestionare.ro
Angajati si candidati
Cercetari de marketing
ABONAMENTE
Variante de abonament
Abonare
Acces abonati
Confirmare plata
Reinnoire sau upgrade
UTILE
Articole
Sugestii utile
Noutati
CONTACT
Intrebari sau sugestii?
Contactati-ne
Probleme rezolvate de chestionarele online
A existat pentru o perioada o oarecare retinere referitor la aplicarea chestionarelor online, comparativ cu metoda traditionala. Totusi, in domeniul resurselor umane, studiile de satisfactie a angajatilor au furnizat baza pentru cateva rezultate extrem de interesante:
1. Chestionarele online inregistreaza un nivel superior al ratelor de raspuns
Media ratelor de raspuns pentru studiile online de satisfactie a angajatilor se situeaza la minim 75%, comparativ cu 65% in cazul metodei traditionale ?creion si hartie?. Cele mai mari valori (pana la 100%) sunt inregistrate in companiile puternic tehnologizate, dar si in firmele mici.
2. Comentarii mai lungi
Comentariile facute de participantii online tind sa fie pana la de doua ori mai lungi decat in cazul acelorasi intrebari, dar in varianta ?creion si hartie? (in medie 66 de cuvinte, comparativ cu doar 33 pentru studiile realizate in mod traditional). Acest lucru permite o analiza mai complexa si cunoasterea mai amanuntita a opiniilor angajatilor.
3. Mesajele de reamintire sunt binevenite
Problema nonraspunsurilor e una acuta, atat in studiile traditionale, cat si in cele online. Aproximativ dupa 3-4 zile de la lansarea invitatiilor, puteti constata ca ratele de raspuns tind sa se reduca. Iata de ce un mesaj/email de reamintire dupa 4 zile va avea un impact semnificativ si va creste ratele de raspuns. Chiar daca e necesar un al doilea, sau un al treilea mesaj de reamintire, astfel de mesaje sunt foarte importante in cercetare si grabesc considerabil procesul de colectare a datelor.
4. Scrisul de mana nu mai trebuie ?descifrat?
Una din marile probleme legate de cercetarile/studiile realizate pe hartie se leaga de partea de ?decodificare? a scrisului de mana al respondentilor. Si chiar daca am rezolvat acest lucru, determinand o considerabila reducere a costurilor (de timp, de efort), nu trebuie uitate cazurile de prescurtari sau abrevieri pe care le utilizeaza frecvent respondentii (mai ales cei familiarizati cu web-ul), si care pot da oarecare batai de cap.
Concluzie:
Cele cateva sugestii de mai sus nu au pretentia de ?reteta? . Ele reprezinta cateva concluzii constatate, acumulate pe baza experientei, si pe care vi le impartasim pentru a va ajuta in demersul realizarii unui studiu online.
Chestionare online. Variante de abonament.