Sondaje online, definire si aplicare. Analiza automata a rezultatelor de sondaj. Curs-valutar.ro
Sondaje de opinie. Chestionare online.
 
Sondaje  
  cu kap!
Sondaje de opinie. Chestionare online.  
Sondaje de opinie. Chestionare online.
Sondaje de opinie. Chestionare online.
Sondaje de opinie. Chestionare online.
 
  Studii, anchete si evaluari bazate pe chestionare.  Acasa Sondaje de opinie. Chestionare online. Intrebari sau sugestii? Sondaje de opinie. Chestionare online. informeaza un prieten Sondaje de opinie. Chestionare online. newsletter
 
PREZENTARE
Ce este kestionare.ro?
3 etape simple
De ce kestionare.ro
Tur demonstrativ
Exemple de chestionare
Tipuri de intrebari
FAQ
Ce poate kestionare.ro
Angajati si candidati
Cercetari de marketing
ABONAMENTE
Variante de abonament
Abonare
Acces abonati
Confirmare plata
Reinnoire sau upgrade
UTILE
Articole
Sugestii utile
CONTACT
Intrebari sau sugestii?
Contactati-ne
 
Sugestii pentru cresterea ratei de raspuns a unui chestionar online
 
De multe ori, atunci cand dorim sa realizam un studiu care presupune colectarea informatiilor cu ajutorul unui chestionar, ne lovim de reticenta persoanelor solicitate sa il completeze. Oamenii sunt fie prea grabiti, fie nu au incredere in cel care le solicita informatiile. Pentru a creste numarul participantilor receptivi, iata cateva sugestii pe care le puteti lua in considerare atunci cand pregatiti lansarea unui chestionar online:
1.   Popularizati chestionarul pentru a-l face cunoscut cat mai multor posibili respondenti. Utilizati invitatii prin email sau inserati un link pe cat mai multe pagini web.
2.   Daca alegeti invitatiile prin email, personalizati mesajele de invitare. Folositi o formula de adresare de tipul ?Domnule Ionescu? si nu ?Stimat Respondent?. S-a observat ca personalizarea mesajelor de invitare creste simtitor rata de raspuns a chestionarului. Emailul de invitare trebuie sa fie scurt si sa contina informatii cu privire la scopul studiului, lungimea chestionarului, precum si cateva randuri referitoare la confidentialitatea informatiilor.
3.   Prima pagina este esentiala in momentul in care respondentul decide sa raspunda sau nu la intrebarile chestionarului. Din acest motiv, prima pagina trebuie sa fie simpla, sa contina cat mai putine instructiuni. Prima pagina trebuie sa contina in mod obligatoriu informatii legate de anonimitatea si confidentialitatea raspunsurilor. De asemenea, respondentii ar trebui sa fie informati si asupra modalitatii de utilizare ulterioara a datelor pe care ei le pun la dispozitia dumneavoastra. Incercati, in acest fel, sa le castigati increderea.
4.   Durata de completare a chestionarului nu trebuie sa depaseasca 5 minute, insemnand un chestionar de maxim 15 intrebari. Chestionarele lungi descurajeaza respondentii, acestia renuntand la completarea raspunsurilor in totalitate.
5.   Folositi ultima pagina pentru a multumi respondentului pentru timpul dedicat completarii chestionarului. Aceasta ultima pagina mai poate contine informatii despre locul unde vor fi afisate rezultatele studiului, in cazul in care acestea vor fi facute publice. In general respondentii doresc sa vada rezultatele studiului. De aceea, este recomandata publicarea acestora.
6.   Trimiteti email-uri de reamintire celor care nu au raspuns chestionarului. E bine sa nu exagerati trimitand mai mult de 2 email-uri, in caz contrar ar fi posibil ca acea persoana sa nu mai doreasca sa fie contactata de catre dumneavoastra.
Chestionare online. Variante de abonament.